Method Workshop: Eye-tracking during reading

Veran­stal­tungs­art:
  • Seminar
  • Workshop
Vier Menschen sitzen an einem Tisch, die Gesichter sind nicht im Bild. Sie halten Stifte in der Hand und sehen nachdenkend aus. Eine Hand schreibt etwas auf das Plakat auf dem Tisch, welches sehr unstrukturiert gestaltet ist. Auf dem Tisch sind noch mehr Stifte und eine Tasse. Auf der Sitzbank erkennt man einen geöffneten Laptop und einen Rucksack im Hintergrund. © Pixabay

Part 1, Friday 28th January 2022 (09:00-11:00)

Part 2, Friday 11th February 2022 (09:00-12:00)

Digital meeting (Zoom)

Language: English

This two-part workshop will give an overview of the eye-tracking-during-reading method, with a focus on psycholinguistic research questions. Part 1 (28th Jan) will cover background information and experimental design for eye-tracking studies. Part 2 (11th Feb) is an introduction to the analysis of eye-tracking data, covering both the preparation of raw data for analysis, and statistical analysis of the data using linear mixed-effects models.

Prerequisites: for Part 1, none. For Part 2, some familiarity with statistical analysis with mixed-effects models, as well as experience in R, is expected.

Please email clare.pattersontu-dortmundde if you wish to take part in the workshop.